Windows 8 Sürüm Önizlemesine Media Center nasıl eklenir

Microsoft, Media Center'ı Windows 8'den kaldırma sözünü yerine getirdi. Ancak yine de yeni Sürüm Önizlemesine yükleyebilirsiniz.

Dünkü Windows 8 Sürüm Önizlemesini indirmiş olanlarınız, Media Center'ın Başlat ekranındaki ve Uygulamalar ekranındaki uygulamalar listesinden eksik olduğunu göreceklerdir. Yeni bir Windows SSS sayfası, aşağıdaki adımlarla ücretsiz olarak nasıl alınabileceğini açıklar:

1. Metro Başlat ekranından veya Uygulamalar ekranından, Charms çubuğunu görene kadar ekranın sağ üst veya sol köşesine gelin.
  2. Çubuğun üstündeki Arama tılsımına tıklayın.
  3. Arama kutusuna "özellik ekle" terimini girin. Arama kutusunun altındaki Ayarlar kategorisini seçin ve ardından arama sonuçlarından "Windows 8'e özellikler ekle" seçeneğini tıklayın.
  4. Windows 8 ekranına özellik ekle ekranında, "Zaten bir ürün anahtarım var" seçeneğini tıklayın.
  5. Aşağıdaki anahtarı girin veya yapıştırın: MBFBV-W3DP2-2MVKN-PJCQD-KKTF7. Anahtar kabul edildikten sonra İleri'ye tıklayın.
  6. Bir sonraki ekranda lisans koşullarını kabul edin ve ardından Özellik ekle'yi tıklayın.
  7. Windows Media Center'ı yükleyecek ve PC'nizi yeniden başlatacak.
  8. PC'niz yeniden başlatıldıktan sonra, Başlat ekranında Media Center döşemesinin görünmesini sağlamalısınız.
  9. Karoya tıkladığınızda Windows, birçok Windows kullanıcısının bildiği ve sevdiği Media Center'ı başlatmak için Masaüstüne atlayacaktır.

Media Center, Windows 8 Sürüm Önizlemesi için ücretsiz bir seçenektir, ancak işletim sisteminin son sürümünde isterseniz size mal olacak.

Microsoft, kısa süre önce Media Center’ın Windows 8’in son baskısıyla paketlenmeyeceğini ortaya çıkararak bir sıkıntıya neden oldu.

Windows'un standart sürümünün kullanıcılarının bir Windows 8 Pro Paketi için ücret ödemesi gerekirken, Windows 8 Professional olanların bir Windows 8 Media Center Paketi satın almaları gerekir.

Media Center'ın dışlanması, TV programlarını izlemek, kaydetmek ve kendi medya içeriğini oynatmak için kullanan insanları üzdü. Ancak, daha önemlisi, Media Center olmadan, Windows 8, Media Player'ın yeni sürümünde yerel DVD desteği bulunmadığından DVD oynatmak için yerleşik bir yöntem sunmayacak.

Microsoft, bu kararı, tüm müşterilere vermek istemediği yüksek kodlayıcı maliyeti üzerinden suçlayarak haklı çıkarmaya çalıştı. Ancak sonuçta, tüm kaldırma ve yükseltme şeması, çoğu yeni işletim sistemindeki çok sayıda değişiklikle zaten karıştıracak olan birçok Windows 8 kullanıcısının kafasını karıştırabilir.

İlgili video:

Şimdi oynatılıyor: Şunu izleyin: Windows 8 hizmet vermeye neredeyse hazır 1:46